Hinnasto

Kuvauksilla on alla näkyvät perushinnat, mutta jokainen kuvaus on erilainen ja siksi kuvauksen lopullinen hinnoittelu selviää aina laatimastani yksilöllisestä tarjouksesta jonka voit vapaasti hyväksyä tai hylätä. Käytännössä valtaosa kuvauksista sujuu kuitenkin alla olevin perushinnoin.

Kaikki tämän sivun hinnat sisältävät arvonlisäveron 24%.

Studiossa Miljöössä*
Peruskuvaus sisältäen viiden (5) asiakkaan valitseman kuvan jälkikäsittelyn ja toimituksen 240 € 290 €*
+ Mahdolliset lisäkuvat (jos asiakas haluaa itselleen enemmän kuin 5 kuvaa) 30 €/kpl

Perushintaan kuuluva kuvaustuokion maksimikesto on 3h.
Hintaesimerkit avaavat käytännön esimerkein hinnoittelumalliani.

*) Miljöö tarkoittaa jotain muuta kuvauspaikkaa kuin itäisessä Helsingissä sijaitsevaa studiotani. Eli esimerkiksi asiakkaan kotia, hotellihuonetta tai jotain muuta paikkaa. Asiakas maksaa itse myös mahdolliset hotellihuonekulut sekä kaikki muut kulut. Mikäli kuvaus toteutetaan pääkaupunkiseudun ulkopuolella, veloitan matkakuluja tapauskohtaisesti yllä olevan miljöökuvauksenperushinnan lisäksi.

Normaali kuvaus sujuu näin:

  1. Asiakas ottaa yhteyttä kertoen kuvaustarpeensa, aikataulutoiveet yms. ja vuoropuhelumaisesti minä kyselen tarkentavia tietoja ja voimme jo tässä vaiheessa aloittaa osin kuvauksen suunnittelun.
  2. Mikäli asiakas hyväksyy kuvaustarjoukseni, varataan kuvausaika ja käydään viimeistään tässä vaiheessa läpi käytännön asioita, kuvien tyylitoiveita jne.
  3. Laadin molempien osapuolien oikeuksia turvaavan kirjallisen kuvaussopimuksen ja lähetän sen sähköpostilla asiakkaalle. Sopimus voidaan todeta sähköpostitse molemmin puolin sitovaksi tai se voidaan allekirjoittaa paperiversiona kuvauspäivänä ennen kuvaamisen aloittamista. (Sopimus suojelee asiakasta enemmän kuin minua mm. kuvien käyttöoikeuksiin liittyen jne.)
  4. Toteutetaan kuvaus sovittuna ajankohtana. Kuvauksen kesto on noin 2-2,5 tuntia (max. 3h kaikkine valmistautumisineen jne.) riippuen asusteiden määristä, kuvatyylistä jne.
  5. Asiakas saa parissa päivässä kuvauksen jälkeen katsottavakseen kaikki onnistuneet kuvat salasanalla suojattuun nettigalleriaan josta hän valitsee ne kuvat jotka haluaa itselleen. Kuvauksen perushintaan kuuluu viisi valmiiksi jälkikäsiteltävää kuvaa, kuudes kuva ja siitä eteenpäin nostavat kokonaishintaa 30 €/kuva.
  6. Lähetän laskun asiakkaan kuvavalintojen jälkeen kun kuvauksen kokonaishinta on tiedossa (se kun riippuu asiakkaan valitsemasta kuvamäärästä). Valmiit kuvat toimitan vasta kun lasku on maksettu.
  7. Käsittelen ja viimeistelen asiakkaan valitsemat kuvat kuvankäsittelyssä. Teen kuvista sekä väri- että mustavalkoversiot (etukäteen sovittuna myös kaikki muu onnistuu).
  8. Toimitan valmiiksi käsitellyt isokokoiset ja korkealaatuiset JPG-digikuvat* salasanalla suojatun nettilinkin (Dropbox) kautta.

*) En luovuta asiakkaalle raakakuvia. Asiakas saa nähtäville kaikki kuvat muokkaamattomina valintavaiheessa, mutta toimitan ainoastaan asiakkaan valitsemat ja minun valmiiksi muokkaamat JPG-kuvat. Loppuja ei-valittuja kuvia en asiakkaalle luovuta.

Kuvaussopimus ja kuvien käyttöoikeudet

Asiakas saa vapaat ja rajoittamattomat teettämis- ja käyttöoikeudet kuviin kaikkeen ei-kaupalliseen toimintaan. Kaupallisesta käytöstä (Onlyfans yms.) sovitaan aina kirjallisesti erikseen.

Minä en käytä asiakkaista otettuja kuvia missään ilman kirjallista lupaa. Saatan siis kysyä kuvauksen yhteydessä/jälkeen että saanko käyttää joitain kuvia työnäytteinä, mutta siitä saa ja pitää kieltäytyä jos vähääkään siltä tuntuu!

Käyttöoikeusasiat sekä kaikki muut yksityiskohdat käydään tarkasti läpi kuvaussopimuksessa joka vahvistetaan molempia osapuolia sitovaksi ennen kuvaamisen aloittamista.

Kuvien lisätilaukset

Säilytän onnistuneita muokkaamattomia kuvia (sekä valmiiksi muokattuja ja asiakkaalle toimitettuja versioita) arkistossani vähintään 2 vuoden ajan. Asiakas voi tehdä lisätilauksia kuvista kulloinkin voimassa olevan hinnaston mukaan. Tällä hetkellä lisätilausten hinta on: aloitusmaksu 90 € + 30 €/kuva.

Hintaesimerkkejä

Hintaesimerkki 1.

Studiokuvaus jonka jälkeen asiakas valitsee valintakuvista 6 kappaletta kuvia jotka hän haluaa itselleen. Käsittelen kyseiset kuvat valmiiksi ja toimitan ne asiakkaalle sähköisinä kuvatiedostoina latauslinkin (Dropbox) kautta.

Kuvauksen kokonaishinnaksi muodostuu:

Kuvauksen perushinta 240 €
Yksi lisäkuva (5kpl kuuluu perushintaan) 30 €
Yhteensä 370 €

Hintaesimerkki 2.

2,5 tunnin kuvaustuokio miljöössä asiakkaan kotona. Kuvauksen jälkeen asiakas toteaa valintakuvat nähtyään että perushintaan kuuluvat viisi kuvaa riittävät.

Kuvauksen kokonaishinnaksi muodostuu:

Kuvauksen perushinta miljöössä 290 €
Ei lisäkuvia 0 €
Yhteensä 290 €

Hintaesimerkki 3.

Kolmen tunnin pariskuntakuvaus miljöössä hotellihuoneessa Helsingissä. Kuvauksen jälkeen asiakkaat totevat valintakuvat nähtyään että he haluavat itselleen 18 valitsemaansa kuvaa.

Kuvauksen kokonaishinnaksi muodostuu:

Kuvauksen perushinta miljöössä 290 €
13kpl lisäkuvia (5kpl kuuluu perushintaan) 13x 30 € = 390 €
Yhteensä 680 €
Lisäksi asiakas vastaa hotellihuoneen kuluista. Tyypillisesti kuvauksen varannut pariskunta jatkaa päivää/iltaa minilomamaisesti huoneessa/kaupungilla kuvauksen valmistuttua. Osa hotelleista myy huoneita madallaetulla hinnalla mikäli huonetta käytetään ainoastaan kuvaukseen päivällä eikä siellä yövytä yön yli.

Kaikki tämän sivun hinnat sisältävät arvonlisäveron 24%.